domingo, 20 de mayo de 2007

Intel ens ha tornat a sorpendre, ha presentat un processador amb 80 nuclis


L'empresa americana Intel, lider en la construcció de processadors, ha anunciat la pròxima aparició d'un nou processador amb 80 nuclis, o el que és el mateix "cores".

Segons Intel, aquest microchip amb 100 milions de transistors anomenat "Polaris", donar entrada a la nova era dels "Teraflops" (TFlops). Aquest prototipus pot alcançar per si sol 1.01 TFlops cosa que fa 10 anys només hagués estat possible amb més de 10.000 microprocessadors Pentium Pro amb paral.lel.

Segons Intel, el processador encara no sortirà al mercat, encara que cap al 2012 podria ja començar a sortir en portàtils i ordinadors de sobre taula. Aquest xip ha estat construït amb l'idea d'una xarxa de computadores en un sol microxip.

Com podem veure, el món de l'intregració de transisfors està avançant a un ritme elevadíssim, en cocordància com el reste de les tecnologies. Però, quin serà el límit d'integració de transistors, ja fa anys que vaig sentir dir de que ja s'havia arribat al límit, però sembla que no és així.

Esperem que aquesta potència pugui ser aplicada per a resoldre enfermetats i per resoldre els problemes d'aquest món, i no per fabricar més armes de destrucció massiva.

No hay comentarios: