lunes, 14 de mayo de 2007

Atenció als virus!, un 20% de les pàgines d'Internet contenen virus

Fins fa poc, el correu electrònic era el vincle preferit per arribar fins a les víctimes, però la multiplicació dels programari anti-span, i d'altres defenses electròniques per als missatges de correu han desplaçat l'escenari dels atacs a les pròpies pàgines web.

N'hi ha prou amb entrar en qualsevol pàgina web per a ser infectats per virus, cucs i d'altres programes que ataquen el nostre sistema. La manera més comú d'agafar un virus és mitjançant la descàrrega involutaria, és a dir, entrant en qualsevol pàgina pot descarregar-se un virus que faci malbé el nostre sistema. Per això ens hem de protegir bé, tot i així és facil caure en el parany.

Quan un usuari cau fa clic en el parany (sol ser un banner o anunci especialment atractiu), s'aprofita la vulnerabilitat del navegador més utilitzat, l'Explorer. Alguns d'aquests programes
ens instalen alguna barra extra de navegació o en canvien la pàgina d'inici del navegador. També sembla que hi han bandes que instal.len programari per tal accedir a claus secretes o manipulen l'ordinador per a poder controlar l'ordinador de la persona atacada.

L'arribada de l'anomenada Web 2.0 fa entra més atractiva per als hackers i criminals d'utilitzar aquest mitja per a fer les seves malifetes.

Personalment, us recomano aquesta web: http://alerta-antivirus.red.es/portada/ o podreu trobar informació actualitzada de les darreres invencions dels hackers per a fer-nos passar "una bona estona".



1 comentario:

jsequero dijo...

Realment el tema dels virus és un dels problemes més greus de la Societat de la Informació. Molt interessant l'article

sequero.blogia.com